CJ (campciabatta) wrote,
CJ
campciabatta

 • Mood:

Samborättvisan

Jag har aldrig varit sambo med någon förut. I början lät det krångligare än vad det egentligen är, med sambolagar och dokument och listor över tillgångar och annat blahaigt. I stora drag behöver man ju bara slänga in allt man äger i en lägenhet och vänta tills den andre personen har gjort likadant, och sen försöka börja packa upp. Vilket var ungefär vad jag gjorde, fast det var min mamma som fick packa upp medan jag ägnade mig åt viktiga saker som det senaste numret av Kalle Anka.

(Dessutom är en lista över alla ens tillgångar ganska onödig när allt jag äger är femhundra nummer av Kalle Anka, alla sju säsonger av Buffy, och en säck full av nallar.)

Något som däremot ingen talar om för en och som det blir ett jäkla hallåande över är den jäkla samborättvisan som hela tiden ska gälla. Förr i tiden när allt var så ojämställt så fanns det säkert inga såna problem. Fast med tanke på att tjejerna för det mesta skötte alla hushållssysslor på egen hand skulle jag inte ha uppskattat det heller.

Här hemma gäller orättvisan. För i de flesta förhållanden finns det en som gör lite mer än den andra, och i det här förhållandet är det likadant. Och jag kan direkt erkänna att jag är den som helst inte gör ett skit, hur irriterande det än må vara för min sambo.

Patrik är utbildad kock, så därför är det självklart att han ska göra maten (dessutom är det ju så jävla jobbigt att ställa tillbaka allt när man är klar och passa saker så de inte bränns vid osv.). (Till mitt försvar ska tilläggas att när jag gör mat så blir det oftast en massa kritik från Pajjes håll, även när jag gör yummiga saker som varma smörgåsar med majonnäs-gegga i.)

Förut när Patrik sökte jobb så var han den som alltid städade och tvättade, och nu har jag vant mig vid denna service så väl att jag alltid kan hitta någon bra ursäkt till att jag inte ska behöva göra det. För övrigt så är han en petig perfektionist som måste ha rent omkring sig hela tiden, och sånt orkar inte jag hålla på med. Jag brukar inte storstäda varje vecka, jag brukar inte tvätta varje vecka, och för det mesta skiter jag i disken så länge jag inte behöver nåt som ligger längst under i diskhon.

Diska är det jag hatar mest. Jag får alltid utbrott på glasen för att de aldrig blir rena, eller så sticker jag mig på kniven eller får vatten innanför tröjan. Diska suger. Därför får jag alltid ont i lilltån, blir tvungen att gå och handla, eller måste sova för att jag jobbade natt för tre nätter sen, så fort disken kommer på tal.

Samborättvisa suger. Först så ska man dela på en massa dumt ansvar som att boka tvättid, och sen måste man offra viktig sofftid till att dammsuga under samma soffan man borde ligga på. När det kommer till att dela på hushållsarbetet så är jag en värdelös sambo.

Synd bara att det enda som upphäver samborättvisan är att ha mest jobbtimmar, för då måste man ju JOBBA istället.
Tags: friends & family: patrik s, sex & relationships
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments