CJ (campciabatta) wrote,
CJ
campciabatta

Hushållssysslor

Har en sjukt ambitiös dag idag. Försöker ställa om dygnet någorlunda för jag ska till Mrs. Tandis imorgon klockan elva. Det var först meningen att min semester skulle börja igår (usch, fy!) så därför bokade jag in en tandläkartid för imorgon bitti. Nu lyckades jag dock rädda mina tre nattpass i veckan (hallå, OB!) så semestern börjar inte officiellt förrän på fredag.

Jag gick upp klockan två idag/natt. Har tvättat sen klockan sju och var nyss och handlade. De har värsta bra sortimentet på Hemköp om man är där tidigare än fem minuter före stängning. Huh, who knew?

Lite besviken är jag dock. Läste nyss igenom de bloggar jag brukar följa, och alla skriver om ett snöfall som inträffade igår när jag låg och sov hela dagen. Jag som älskar snö och längtar till vinterns första snöflinga kommer ner singlande mot marken - och så missar jag det bara för att jag måste ställa om dygnsrytmen!

Jag är typ den enda som verkligen älskar snö, och så blir det så här. Kan inte komma på nån så här på rak arm som har nåt snällt att säga om vintern och flera tjatade på om hur deprimerande det är med snö. Om jag hade varit vaken hade jag bloggat järnet om denna underbara händelse! Snö behöver lite pep talk, verkar det som. Fatta hur glad jag var vid förra årets första snöfall.

Jag hade tänkt att få lite annat gjort idag också. Ska skriva lite, så jag bunkrade upp med såna godsaker jag behöver för att motivera mig själv.


Trött men käck kämpar jag på mitt i natten
- hittade dessutom nyckelknippan som var på rymmen för några veckor sen!

Måste tyvärr diska först. Det är den hushållssyssla jag hatar mest. Det går ungefär i den här ordningen:

1) Diska glas - fatta att de aldrig lyckas bli helt rena och jag får mer vatten på tröjan än vad som hamnar i glaset. Hata.
2) Diska bestick - får stora rivsår på fingrarna av gafflarna. Hata. (Saknar Saras diskmaskin så sjukt mycket.)
3) Dammsuga listerna - sååå värdelöst. Hata dammråttor.
4) Vika tvätt - blir alltid fel och så måste det vikas om. Hata perfektionism.
5) Bädda - brukade hamna längre ner på listan, men sen jag blev med loftsäng så är detta synonymt med bulor i huvudet och risk för att ramla ner från stegen och dö. Hata höjder.
6) Damma - skiten kommer ju bara tillbaka på en gång igen. Hata.
7) Laga mat - så fett jobbigt och överskattat. Maten ska vara klar när jag blir hungrig, vad fan är det annars för mening? Hata hunger.
8) Plocka upp saker efter mig själv - usch. Hata slarveri.
9) Torka upp smulor - smulor i soffan är ännu värre, och smulor på min filt. Hata smulor. (Gillar däremot ordet 'smula'. Smula.)
10) Tvätta - ganska kul, fast inte nu längre efter att silverfiskarna tog över tvättrummet. Hata silverfiskar.

Måste hitta någon som kan göra allt detta åt mig. Fast jag kan kompromissa om det skulle vara så. Jag kan fortfarande tvätta, för det är ju ganska kul. Bara tvättmaskinen finns i huset, huset har en hiss och det inte finns silverfiskar där. Och så får nån annan vika. Perfekt.

Tror jag har räddat mina gråa favvobyxor som jag har tjatat om i en månads tid. Hur bra är inte jag på att tvätta, va?

Ska se klart på Xena nu (Gabrielle är på väg att göra nåt nördigt), bara för att slösa lite extra med min dyrbara tid. Har en bra vecka att se fram emot. Wee.


Nalle och jag i tvättstugan. Bara en av oss hade nog roligt där nere.
Tags: cj & life: i love snow, clothes & shopping: pants, health & looks: dental care, health & looks: sleep, home & housework: laundry, home & housework: vermin, home & housework: we hates it forever, tv & movies: fantasy/adventure, xxx
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments