CJ (campciabatta) wrote,
CJ
campciabatta

Acne ---> Lådan™

Nej, jag har inte hunnit dö av sockerabstinens. Dock tycker jag att jag har varit mycket duktig som inte mumsat i mig nåt socker alls under de senaste femton dagarna (Cola är ju som sagt mitt frikort).

I torsdags var jag på min första ansiktsbehandling hos Del Carmen på Odenplan. Julia rekommenderade dem och jag har ju försökt med praktiskt taget allt annat för att få bort min acne. Förutom att jag höll på att somna i stolen under de mycket bekväma lakanen så gick allt bra. Det enda jag bävade inför var denna information från deras hemsida:
Kostvanor och acne
Du känner säkert till att kost kan påverka acne. Du rekommenderas att äta mat från hela kostcirkeln. Under behandlingstiden bör du undvika att äta:
-ost (jag älskar ost)
-citrusfrukter
-apelsinjuice
-choklad
-mjölkprodukter
-olika slag av inläggningar/dressingar
-starkt kryddad mat
-röda grönsaker och bär (dvs. jordgubbar - jag älskar jordgubbar)
-nötter
-skaldjur (jag älskar skaldjur)
Det första jag gjorde efter jag var klar var självklart att glömma av allt detta och beställa in en räkcocktail när vi var på Jensens Böfhus. Finns det nåt mumsigt kvar i världen som jag faktiskt får äta numera?

Jag fick många bra tips av hudspecialisten, till exempel att jag skulle blanda solskyddsfaktor i min hudkräm så att jag de ärr jag har fått inte blir bestående ifall jag solar för mycket.

Självklart så köpte jag också en massa dyra produkter, som förhoppningsvis fungerar bättre än det jag använder nu.


Hudrengöring, ansiktsvatten, hudkräm med solskyddsfaktor, och en liten gratispryl som jag inte minns namnet på.

Allt detta, plus behandlingen, gick på lite över 1700 kronor. Vilket kändes mycket just då, men jag var desperat, och när jag kom hem samlade jag ihop allt annat krafs jag köpt i jakt på nåt som ska fungera:


Clearasil, acnegel, peelingar, receptfria medel, hudkrämer, hudrengöringsmojs osv.

En gedigen blandning värdelösa grejer. Har en känsla av att allt det här kostade bra mycket mer än vad de tre små flaskorna ovan kostade. Och de ska ju tydligen fungera, också.

Min hud ser just nu ut som en prickig korv efter behandlingen, men jag blir säkert fin snart. Tur bara att jag inte har några alltför allvarliga komplex över min hy. Jag kan ju fortfarande visa mig utanför dörren trots pricktillståndet.

Det är vad jag gjort denna vecka. Spenderat matpengar på dyra saker och varit prickig. Ungefär som vilken vecka som helst, alltså.
Tags: food & restaurants: jensens, food & restaurants: shellfish, friends & family: julia s, health & looks: no sugar, health & looks: skincare, whining & woes: the box™, xxx
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments