CJ (campciabatta) wrote,
CJ
campciabatta

2000 - 2010

Någon poängterade att det faktiskt är ett nytt årtionde nu. Jag som mest minns att jag var övertygad om att världen skulle gå under på nyårsafton 1999. Istället satt jag i mammas och min säng (vi delade rum) hela kvällen och såg på Frasier vid tolvslaget. Tji fick jag.

I alla fall. Nu när tillochmed nittiotalet börjar bli lite väl dimmigt för någon som fortfarande minns telefonnumret till mammas mobil som blev stulen 1996 (070-542509*) så ska jag försöka räkna upp åtminstone en sak jag minns från varje år:

2000: Jag började gymnasiet. Jag bröt benet när jag åkte skridskor.
2001: Jag och min bästa kompis blev fruktansvärt osams den 11 September. Jag grät hela den dagen och mamma tröstade mig.
2002: Jag och Jennie blev (bästa) vänner. Jag praktiserade på turistbyrån i Avesta. Jag åkte till England som utbytesstudent.
2003: Jag tog studenten. Jag blev full för första gången. Jag flyttade hemifrån. Jag träffade/började prata med nygoldfish54.
2004: Jag gjorde inte ett skit utan levde på mina fonder i nio månader. Jag praktiserade på ett kafé. Jag försökte plugga på Komvux men det sög så jag sökte till (och kom in på) Stockholms Universitet istället.
2005: Jag flyttade till Stockholm. Jag fick skjuts till tandläkaren i Falun av min pappa när jag var hemma över en dag - vi sågs aldrig mer efter det. Jag gick på min första dejt.
2006: Jag träffade min första pojkvän. Jag fick mitt första riktiga jobb. Jag såg Tre Kronor vinna OS-guld i Turin den 26 februari klockan 16.07 (jag var förstås inte i Turin, duh).
2007: Jag gick på mitt första bröllop. Jag åkte på min första riktiga utlandssemester. Jag träffade prolificdiarist i London. Jag började jobba på kasinot.
2008: Jag pratade med min pappa på telefon för sista gången. Jag sov på en tältsäng i nio månader hemma hos Sara. Jag minns mest utekvällar, alkohol, killar, utlandsresor och fester. Jag träffade min farfar för allra sista gången.
2009: Jag reste utomlands ensam. Jag förlorade min farfar. Jag var framgångsrik på jobbet. Jag flyttade ihop med Jennie.
Baserat på det föregående, underbara decenniumet så är mina nyårslöften följande:
+ Inget socker tills nästa stora händelse (just nu verkar den händelsen luta åt att bli min födelsedag). En gång i månaden har jag ett frikort.
+ Inget gnällande och ABSOLUT inget användande av den gnälliga rösten. Undantag gäller endast vid katastrofala händelser eller vid samtal med Petra. Hon är mitt frikort.
+ Behålla lugnet i alla stressiga situationer och andas djupt innan humöret tar över, vilket leder till nästa löfte:
+ Rensa bort allt gammalt som kläder och saker som bara är nerpackat. Alla kläder som jag haft sen jag gick i gymnasiet ska bytas ut mot användbart skit av kvalité.
+ Kontrollera humöret. Hur stor mening är det att bli arg, kasta saker och sparka på möbler bara för att saker inte går som det ska? Just det, noll mening.
+ Spara pengar, alla pengar, allt som blir över, SPARA. Inte köpa korkade grejer som aldrig kommer att användas. Filmer och seriealbum borde (snyft) vara mitt frikort, men nej!
+ Inte dricka för mycket och högst två gånger i månaden. Det är ekonomiskt och leder inte till ångestfyllda situationer. Lugn och fin.
+ Fokusera på jobbet och inte slarva. Min plånbok ska ALDRIG försvinna igen, någonsin!
+ Vara snäll mot mamma. Jag är alltid elakast mot henne och Jennie, och snällast mot folk jag knappt känner. Ändring!

(Mobilen blev förresten stulen ur mammas blå SAAB som hade registreringsnumret H*R 803. DET minns jag, men fråga mig hur gammal jag är och jag måste tänka efter i fem sekunder. Rainman Light.)

---
ETA: Hmm, punkterna blev ju alldeles omkastade vid nyårslöftena. Jag kanske borde lägga till 'lägga band på kontrollbehovet' och 'inte vara en sån perfektionist' så jag slipper göra såna här uppdateringar i efterhand FNO. Men jag var tvungen! D'Oh.
Tags: cj & life: moving away from home, cj & life: my childhood, cj & life: my dad is an asshole, drinking & partying: drunk as a skunk, friends & family: farfar & farmor, friends & family: jennie, friends & family: kathleen, friends & family: kristine, friends & family: mamma, friends & family: martina, friends & family: pappa, friends & family: patrik s, friends & family: petra, friends & family: sara w, fun & festivities: weddings, health & looks: no sugar, school & university: graduation, school & university: komvux, sex & relationships: dating, sports & hockey: olympics 2006, traveling & holidays: england, traveling & holidays: london, traveling & holidays: new year, traveling & holidays: new year resolutio, work & money: cc, work & money: exchange, work & money: gula villan, work & money: tourist center
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments