CJ (campciabatta) wrote,
CJ
campciabatta

[Lunar] Jävligt arg, ledsen och sårad

Det är fult att jämföra på det sättet.
”Om din dotter var lika duktig som M-L, så skulle hon göra allt det åt dig...”

Om din dotter var lika duktig. Tydligen duger jag inte till något. Jag får inte ens vara den jag är längre. Och det var en släktign som sa det. Min egen farmor. Jag är den enda sondotter hon har, men ändå pratar hon skit om mig. Hon trodde nog inte att jag skulle höra, men vad fan spelar det för roll?

Det är inte första gången hon säger nåt sånt. Jag ska alltid vara som nån annan. Redan när jag var sju sa hon det.

Och nu tycker jag illa om mitt sysslingbarn, bara för att jag ska vara som hon. Värsta ängeln tydligen. Farmor vet nog inte om vem av oss två som drack sig full på karnevalen. Men det kanske inte spelar nån roll.

Och Universal-Mikael bäst i världen är fem ggr bättre än mig för att han inte gillar att titta på TV, kan köra bil och är så där lite allmänt duktig på att jobba häcken av sig. Att han är korkad, det skiter farmor i.

Hans kusin, högljudd och rolig och trevlig, hon duger som hon är, fast hon snusar, sminkar sig för mycket, byter hårfärg varje vecka och alltid säger att hennes mamma är dum. Jag skulle aldrig göra nåt sånt. Jag kanske inte säger att jag är tacksam, men jag säger åtminstone inte till allla andra att jag INTE är det, bakom mammas rygg.

Men sånt spelar ingen roll. För alla duger, utom jag och min bror. Bara för att vissa ungar kan räkna två veckor i taget när de är fem och min lillebror inte kan läsa, är han tydligen värd mindre.

Jag är den jag är. Många accepterar inte det, men min egen farmor? Hon borde inte förvänta sig att jag ska vara någon annan, för jag borde duga för henne vad jag än gör!
Men det gör jag inte.
Farmor ger mig pengar, och då tror hon att hon sen kan bete sig som hon vill, prata bakom min rygg och hålla på. Jag hör det mesta, även om hon inte tror det. Och igår försökte hon skylla ifrån sig att hon aldrig sagt nåt liknande förut, fast jag hör det varje sekund hon är i närheten.

Pappa blev arg. Han sa det där som gjorde mig lite mer lättad. Och han sa att jag har en massa andra saker som M-L inte har.

Jag gör allt fel, det vet jag.
Har ingen bortförklaring, det är bara sån jag är. Och om farmor tror att hon kan bete sig som hon vill mot mig, tar hon fel. För jag tänker då inte vara snäll mot henne förrän hon säger förlåt.
Jag var hennes barnbarn först. Ingen annans. Ändå kallar minst 170 personer henne för farmor. Hon tycker inte att vi duger, så hon rekryterar andra barn, som är mer väluppfostrade, inte har mammor som hon inte tycker om och som sköter sig och lyder minsta vink från henne.

Jag har aldrig blivit så himla ledsen och sårad som jag blev igår kväll. Och mitt självförtroende är i botten totalt. Det kommer att dröja länge innan jag blir mig själv igen. Det värker inom mig, när jag vet att hon inte tror att jag kommer att bli något. Vad i helvete har jag gjort henne? Råkat bli hennes barnbarn utan val....

Hon kan dra åt... Långt bort...

Det är så synd om min farfar...
Tags: cj & life: lunarstorm, cj & life: my grandmother is a bitch, friends & family: farfar & farmor, friends & family: fredrik b1, friends & family: karin p, friends & family: mikael p, friends & family: pappa
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments