CJ (campciabatta) wrote,
CJ
campciabatta

The end of an era...

Igår var sista dagen.

Espen, Anna och Olga var hemma hos mig. Vi åt pizza och blandade drinkar. Enda sättet att kunna lura hit folk verkar vara att muta dem med sprit.

Jag måste vattna blommorna så de lever för alltid.

Vi spotify:ade världens konstigaste förfestmusik. Espen fick fria tyglar, mest för att distrahera honom från att han var fast i ghettot.

Jennie kom hem och fick en pizza och en San Fransisco serverat direkt vid dörren. Jag kompenserar för att jag drar hem människor mitt i veckan. Vanligt folk jobbar ju tydligen 9-5. Eller i Jennies fall 5-7. Hur pallar hon?

På vägen in till stan så hände inget särskilt. Trevligt med sällskap.

Espen och jag mötte upp dagpassets Jenny och Elin vid Rådmansgatan. Vi drack halvtaskiga drinkar på Treat. Viktor och jag skrapade lotter för att bota hans spelmani och jag vann fem kronor.

Jag träffade en tjej som tyckte jag var fin. Hon såg rakt igenom mig på något sätt. Jag är nog inte så svår att tyda. Hon jobbade med Alzheimersjuka och berättade vad som händer när de dör. Jag var morbid som var tvungen att fråga förstås, men hon hade inget emot det. Sen tänkte jag på vad hon sa resten av kvällen.

Jag föreslog att hon skulle söka jobb på kasinot i receptionen. I förrgår så föreslog jag samma sak för tjejen som gav mig pizza. Jag borde få kommission.

Espen och hans band drog vidare någonstans. Jag var dryg och förmanade en av killarna om väderleken. Kläder efter väder, typ. Sen rökte jag upp hans cigarett för att skona honom från nikotinet. Han var trevlig.

Jag vinkade in en taxi åt oss vid Rådmansgatan. Vet inte varför det verkade som en bra idé just då, men Viktor övertalade mig att åka taxi ända hem. Någonstans innan Aspudden blev den idén dålig, så jag lämnade honom, hoppade ur och väntade på nattbussen istället. Jag väntade i en timme. Saknade och väntade och frös men vägrade ge mig. Envis som satan.

Jag fick stå hela vägen till Skärholmen. Vad gör folk ute en torsdag? Gå hem.

Mellan Alby och Hallunda. Jag har halvsomnat i bussen, med plånboken i handen av någon anledning. Det hörs en smäll och när jag vänder mig om så har någon ramlat i golvet. Han rör inte på sig och reagerar inte när vi försöker väcka honom. Han bara ligger där. Till slut ropar någon att han är medvetslös, att bussen måste stanna. Då vaknar han som inget har hänt och sätter sig upp. Han har ett fotavtryck i ansiktet för att han landade i någons leriga pöl.

Än en gång så byter jag tempus i sista stycket av berättelsen. Jag vet inte varför jag alltid gör så.

Det känns så konstigt och slutgiltigt på något sätt. Att allt bara är över. Det känns tomt och tråkigt och jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu. Sakna så det värker tills det går över, antar jag. Det går alltid över till slut.

Om ett år kommer jag se tillbaka på det här och himla med ögonen och undra vad jag sysslade med egentligen.

Idag är första dagen.
Tags: cj & life: gambling, cj & life: i love snow, drinking & partying: alcohol, drinking & partying: treat, food & restaurants: fast food, friends & family: anna b, friends & family: elin, friends & family: espen, friends & family: jennie, friends & family: jenny, friends & family: olga, friends & family: viktor, health & looks: alzheimer's, music & concerts: spotify, sex & relationships: heartache, work & money: cc
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments