CJ (campciabatta) wrote,
CJ
campciabatta

Val 2010


1. Min nuvarande åsikt är att det mest sorgliga inte är SDs framgångar, utan att ca 1½ miljon svenskar inte brydde sig om att rösta alls. Alla de väljarna var ju inte precis Sverigedemokrater.

2. Det tredje största partiet i min hemkommun Avesta är Sverigedemokraterna. Jag skrev det på Facebook och jag skriver det här: Jag skäms över att jag kommer därifrån och min uppfattning om invånarna där har inte precis blidkats. Jag flyttade därifrån av en anledning och jag har aldrig haft någon lust att hålla kontakt med någon som bor där. Min kampanj att få mamma att flytta därifrån kommer att inledas omgående.

3. Moa och jag diskuterade valet en del igår och jag är av samma åsikt som henne. Om någon jag kände hade röstat på SD hade jag skämts så otroligt mycket och jag skulle absolut inte ha erkänt det för någon om jag verkligen inte var tvungen. Faktum är att jag skulle dölja det så gott det gick och undra över vad för slags personer det är jag umgås med egentligen. Det enda sådana människor lär sig (och lär ut) är att hata andra människor.

3. För min egen del bryr jag mig inte ett dugg om att Alliansen vann. Inga av valfrågorna berörde mig personligen och jag bryr mig inte om hur mycket skatt jag betalar.

4. Botkyrka blev Röd-Grönt och det är jag glad för, trots att jag inte röstade på dem. Anledningen till att jag röstade blått: Min mamma bor inte i min kommun. Och det hade varit spännande att se vad Moderaterna hade kunnat göra med ett ställe som Botkyrka. Jag planerar ju inte precis att bo kvar här till nästa val, så min teori var mer ett samhällsexperiment på liten skala.

5. Jag röstade på Moderaterna i kommunvalet och Socialdemokraterna till Riksdagen och Landstinget.
Tags: friends & family: mamma, friends & family: moa, religion & politics: elections, sweden: avesta, xxx
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments