CJ (campciabatta) wrote,
CJ
campciabatta

[Lunar] Religion funkar inte(eller påskmat)...

Hej på er allihop!

Tänkte bara skriva några rader.

Lite för att inte Madde Badde ska få mer status. Lite för att FÅ mer status.

Ja, ja...

Snart är det påsklov. Förutom Alla hjärtans dag, är det den värsta högtiden.

Alla hjärtans dag torterar alla oss som inte är ihop med nån. Speciellt mej, som alltid skickar rosor anonymt till speciella personer (person).

Påsken är gul, med en massa kycklingar som springer runt. Jag älskar kyckling (som mat). Vill inte se de gulliga versionerna som kvittrar runt. Då kan jag inte äta.

Påskmust är rätt gott. Fast bara lite. Coca-cola är så mycket godare.

Sen det där dravlet med Jesus. Jag är inte religiös. Jag är bara döpt, konfirmerad och planerar att gifta mig i kyrkan, i min församling. Jesus har jag aldrig förstått mig på. Jag avskydde religionstimmarna i högstadiet. Ser inte fram emot dem till nästa år.

Jag ber inte till Gud, för han får ändå aldrig igenom önskningarna. Jag har min alldeles egna lilla skyddsängel, som jag haft sen 1996.

Min mamma har sin bror Ulf, som dog för några år sen. Hon säger att varje gång hon känner att nåt är särskilt svårt, så finns han där i närheten.
Hon har säkert rätt.

Jag känner inget sånt med min bror. Han är inte ens död än. Tyvärr, måste jag nog säga...

Istället så vet jag att varje gång något går bra eller jag blir räddad från något, är det Cimmens förtjänst. Visst, han är död, men jag känner så ändå.
Han räddade mej när jag höll på att tappa Malin ner bland en massa vassa rör.

I helgen räddade han mej igen. Fast det var inte lika allvarligt.

Så, istället för att fira Jesus, som resten av min knäppa familj, som bara gör det för påskmatens skull, så tänker jag på Cimmen.

Han är den enda religion jag behöver.

Han är den enda religion som verkligen fungerar. Kristendomen har ju en så himla massa regler för hur man ska uppföra sig och göra. Om man inte följer dem, så får man ingen hjälp. Precis som en diktatur. Nej tack.
Jag håller mej till det som funkar.

Jag är inte ett dugg kristen, tror jag. Gud hjälper aldrig mej med något. Han måste tycka illa om mej, som hellre tror på en hund, än på honom.

Han får väl skylla sig själv. Om han nu är så allsmäktig, kunde han väl ha låtit bli att ge mej ett så dåligt liv. Som tur var, redde Cimmen ut det.

Nu ska jag tillbaka till excel. Om jag ska klara det, måste jag nog få lite hjälp från de övre makterna...

Vissa borde sluta lägga näsan i blöt och försöka förstöra för andra. Känn dig träffad, ********... (8 bokstäver)

Kram på er alla!
Tags: cj & life: lunarstorm, friends & family: aunts & uncles, friends & family: cimmen, friends & family: fredrik b1, friends & family: madelene f, friends & family: malin d, friends & family: mamma, religion & politics: atheism, religion & politics: beliefs, school & university: high school, traveling & holidays: easter, traveling & holidays: valentine's day
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments