CJ (campciabatta) wrote,
CJ
campciabatta

[Lunar] Gymnastik och sport;

Är nog bland det värsta som finns. Det var iaf så förut.

Jag gick i den allra värsta klassen på högstadiet, där man skrek åt varandra om man inte vann och om man inte kämpade tillräckligt.
Jag är inte bra i lagsport, och värre blir det när tio tjejer står och ropar åt mig att vara bättre.

Så, jag sket i det totalt. Jag hade ingen lust att vinna och kämpa åt dem, för jag tyckte inte att det var värt nåt. Jag gjorde mitt allra värsta, förökte inte ens. Visst blev de sura, men det brydde jag mej inte i, för jag hade ingen större lust att vara dem till lags och lyda.

Nu går jag i en jättebra klass. Okej, några kanske tar lite för hårt på det här att vinna, men de blir iaf inte förbannade när man inte lyckas.

Alla är inte bäst på sport, och alla gör sitt bästa. Iaf ibland. Och gör man inte det är det inte så himla fel det heller, för gillar man inte sport, så gillar man inte sport.

Man ska inte behöva ligga halvdöd i omklädningsrummet efteråt, för något man inte ville göra från början. Alla har inte bra kondition, jag är en av dem.

Jag har bättre kondition nu iaf. För nu är det roligt på gymnastiken. Tack vare alla de som inte tar alltför hårt på att vinna.

Fast börja sporta, det kommer jag nog aldrig att göra.

Alla i min familj på pappas sida vill att jag ska göra någonting. Bara för att pappa är ihop med en som åkt Vasaloppet 17 ggr och har två barn som springer livet ur sig i orientering.

Jag avskyr orientering. Gjorde det bara för att pappa skulle bli glad. Men vad var det för mening med det. Jag skulle bara bli bättre hela tiden. Han fattade inte att jag inte ville göra det egentligen.

Han är lite bättre nu. Men han tjatar fortfarande. Enda skillnaden är att han inte kan tvinga mej längre. Jag tvärvägrar. Det gjorde jag inte förut.

Och farmor vill bara att jag ska vara som mina låtsasbröder. Vinna så hon kan få vara stolt.

Ledsen, stolthet kan man inte vinna åt sig.
Hon får helt enkelt vara stolt över mej ändå, precis som farfar är. För duger jag inte utan att behöva gå över lik för att vinna, så är det så. Då för jag vara hennes odugliga barnbarn. För jag skiter i vad andra tycker, det gjorde jag inte förut.

Så, det var nog allt jag ville säga.

Till alla som älskar sport vill jag bara säga att det är inget fel i det (förutom när sporten knuffar ut andra program ur TV-tablån) det är bara inte min grej...

Förutom ishockey, kanske... Men som vissa vet så lyckades jag inte speciellt bra med det sist jag åkte...

Sporter jag testat:

Fotboll (slutade efter att jag inte fick spela match. Tack för det, jag gillar inte fotboll...)
Orientering (springa i skogen med karta och massa frestande blåbär. Gissa vad jag gjorde istället för att springa...?)
Balett (amen hallå! Jag och balett? Nix, nej leverpastej, slutade efter första lektionen!)
Ju-jutsu (våld är nog inget för mej, klarade inte ens en termin. Fast slåss kan jag!)
Ridning (nej, jag och hästskrällena kom inte överens. Jag gillar inte ens hästar...)
Simning (de där dumma tränarna gjorde så jag glömde hur man simmade. Tacka tusan för att jag simmar hundsim på simlektionerna i skolan!)
Gymnastik (fick ett diplom iaf. Fast blev ner sprungen av en hjord av småungar. Skitkul.)

Kommer inte på nåt mer nu, men det är säkert hur mycket mer som helst. Just nu gör jag ingenting, och det är det bästa jag kan ta mej för...

Är hellre latmask än bortgjord, tack.

Kram på alla sportfantaster och alla latmaskar.

Cecilia
Tags: cj & life: lunarstorm, cj & life: my grandmother is a bitch, cj & life: stupid family issues, friends & family: farfar & farmor, friends & family: pappa, health & looks: exercise, school & university: high school, school & university: phys ed, school & university: school mates
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments