CJ (campciabatta) wrote,
CJ
campciabatta

Mer Träning

Klockan är tio och om jag hade fått välja hade jag lätt kunnat gå och sova för tre timmar sen. Men jag får väl förtränga såna pensionärsfasoner så gott det går. (Trots att jag inte fick sova middag idag.)

Här kommer fler sprudlande utlägg om träningen. Jag tar för givet att det är snäppet roligare att läsa om än Rambos senaste upptåg.


Efter kryssningen igår så åkte jag direkt till gymmet och det är jag glad för, för det var så HIMLA roligt. När jag kom därifrån tre timmar senare så studsade jag fram över gatan och hälsade glatt på alla som kom ivägen i min väg.

Woo-hee, alltså. Nu måste jag försöka frälsa fler på detta spinningpass. Det behöver inte ens vara just det här passet (är medveten om att det är ganska få som går i gång på samma saker som jag, oavsett om det gäller musiksmak eller nåt annat), eller ens spinning, men något som gör att de blir på bra humör.

I alla fall. Hela den här historien började från fel håll: På tisdagar går mitt favoritspinningpass. Det är antagligen för att jag diggar musiken och stämningen, och inte för att det är särskilt jobbigt. När musiken är bra så blir jag peppad och då orkar jag lägga på mer motstånd. Igår höll jag på att tippa av cykeln av utmattning, men jag tvingade mitt korkade knä att fortsätta trots det.

Det som är så bra med det här passet är att jag helt går upp i övningen och gör allt automatiskt. Ibland glömmer jag av var jag är och vad jag håller på med, och lever mig in i tankar och dagdrömmar. Ungefär som när jag åker tunnelbana, bara det att jag får motion samtidigt. It's awesome.

Och detta pass är en emotionell berg-och-dalbana; ibland händer så mycket samtidigt att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Musiken är så blandad och medryckande; ömsom glada låtar och ömsom sorgliga (baserat på texten, inte melodin). För någon vecka sen blev jag tårögd när jag hamnade i en tankebubbla, och det är väl kanske inte riktigt meningen, men alla tankar far genom huvudet lika snabbt som mina knubbiga små ben pinnar på och det är inte alltid jag hinner stoppa mig själv. Adrenalinkick!

Igår var jag glad genom hela passet och var nära på att påpeka för de andra hur himla roligt vi hade det så att de också skulle bli glada. Jag höll tillbaka alla mina impulsryck som allmänt jubel och skratt, men jag klappade extra mycket i händerna till en av sångerna bara för att demonstrera min glädje. Tvivlar på att det märktes, men det gjorde i alla fall mig glad.

Om detta låter maniskt så är det bara hälften så exalterat som jag betedde mig efter passet igår. Det var bara sunt förnuft som stoppade mig från att dyka på ledaren efteråt och peppra henne med galenskap. Nästa gång ska jag fasen berömma henne om jag mår så bra som jag gjorde igår.

Idag fick jag testa Indoor Walking. Förra veckan blev inställd för att min fina mamma kom och hälsade på, och idag skulle jag egentligen testa Core, men IW verkade mer spännande (Matilda gjorde dålig reklam för Core förra veckan, haha). Och det var faktiskt roligt! Även fast mina knän inte riktigt pallade med vid högre motstånd och det kändes som att jag skulle ramla av maskinen om min fot hamnade en millimeter fel. Råkade sparka till maskinen vid stretchningen också, men det var ju bara min vanliga klumpighet som kom inklampande.

Det riktigt roliga var att jag gick från att vara värdelös på en grej till att lära mig den helt på bara en timme. Jag älskar när jag lär mig svåra saker snabbt. Det är ett steg närmare superhjältsstatus. Och narcissim.

Dessutom sprang jag som en vind idag under konditionsträningen. Jämfört med min tidigare toleransnivå så är jag nästan dubbelt så bäst.

Nåväl. Imorgon ska jag få en gratis klippning av Sara, och förhoppningsvis kommer mina skadedjursfällor nerdimpande i postlådan. Sen ska det jagas silverfisk minsann! Kanske bussar marsvinen på dem. Fast jag tror att marsvinen skulle bli mer rädda än silverfiskarna. Det återstår att se.

Och självklart ska jag hinna med spinning och ett töntigt men nödvändigt (töntigt för att jag är dålig på det, nödvändigt för att min koordination effin' SUGER) jympapass också! Haha! Sen en tupplur, såklart.


IE: I've taken a lot of naps lately.
Tags: friends & family: mamma, friends & family: matilda, friends & family: rambo & éowyn, friends & family: sara w, health & looks: exercise, health & looks: hair, home & housework: vermin
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments