CJ (campciabatta) wrote,
CJ
campciabatta

Fackförbund & ArbetsplatsenIgår på årsmötet blev jag förtroendevald till styrelsen i fackklubben på jobbet (jag fick näst mest röster av alla, och det tänker jag skryta om för alla som orkar lyssna).

Jag är så himla glad över att ha blivit invald och ser fram emot alla utbildningar och möten och att lära mig hur allt fungerar. Och nästan lika glad är jag över att Karin också blev invald samtidigt!

Däremot måste jag nu även justera min tankegång gentemot företaget på något slags brukligt sätt. Det fungerar ju inte riktigt att stå på bådas sida med den här sortens arbete. Jag är oftast väldigt nöjd med min arbetsgivare, med tanke på hur dåliga vissa arbetsgivare är och hur katastrofalt vissa organisationer fungerar. Jag poängterar hur ofta som helst vilken bra chef jag har, som lyssnar och bryr sig och inte bara fokuserar på vinstmarginalen. Jag har rekommenderat tiotals med vänner och ibland även fullständiga främlingar att söka jobb på min arbetsplats. 8 av 10 kollegor är underbara att arbeta med och jag tjänar bra med pengar för ett yrke jag trivs med. Vem skulle klaga?

Jag jobbar på en stor arbetsplats, och för att allt ska fungera rättvist och ingen anställd ska komma i kläm så måste det finnas en engagerad fackförening som har koll på våra rättigheter och stöttar medlemmar när något blir fel - för fel kan det lätt bli när det finns många anställda och olika yrkesgrupper under samma tak.

(Jag var lite inställd på att inte bli invald eftersom det var fler nominerade än platser, så den här mini-hybrisen och töcknet som uppstod när jag insåg att folk vet vem jag är och att de valde att lägga sin röst på mig, den lägger sig nog ganska snart.)

Som tur är är jag inte en fullständig rookie efter fyra år i Finansförbundet och min tydligen medfödda kärlek till random årsmöten.


Tweet från den 14 april förra året under Friskis & Svettis årsmöte.


Kort sagt: Jag gillar fackföreningar och jag gillar min arbetsplats, och det känns jättebra att kunna bidra till att göra allt bättre. Sen är det ju ett plus att jag gillar att gå på möten och äta gratis smörgåsar.
Tags: friends & family: karin t, work & money: cc, work & money: hrf, xxx
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments